Κυριακάτικα πρωινά

Είναι από τα πιο όμορφα στην πόλη της Αθήνας. Από χθες προσπαθεί δειλά δειλά να ρίξει μερικές σταγόνες βροχής, αλλά με το που αρχίζει μετά από λίγο σταματάει. Λες και τη φοβάται αυτή τη πόλη η βροχή. Σύννεφα, βροντές και περισσότερη ησυχία από τις άλλες μέρες, αυτό το Κυριακάτικο πρωινό πέρασε σχεδόν όπως και αυτό το καλοκαίρι.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Ποιος βάζει τις φωτιές και γιατί;

Πριν μερικές μέρες τελείωνα κάτι δουλειές στον Δημόκριτο όταν μου είπαν να πάω να δω μια επίδειξη επιχείρησης πυρόσβεσης με ένα ελικόπτερο τελευταίου τύπου από την Αμερική. Πράγματι πήγα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε φτιαχτεί για την επιχείρηση. Κόσμος με ειδικές στολές, καπελάκια προστασίας, μάσκες και άλλα μαραφέτια, δυο τεράστιες δεξαμενές νερού στη μέση του ειδικού χώρου, συνεργείο της ΕΡΤ κλπ. Μετά από λίγο ένα τεράστιο ελικόπτερο κοκινοπορτοκαλί εμφανίστηκε και κάλυψε όλο τον ουρανό, σήκωσε ότι υπήρχε γύρω του, γέμισε νερό με την ειδικού τύπου προβοσκίδα του και το άφησε αργότερα υπό μορφή ψεκασμού στα πραγματικά διψασμένα πεύκα, φεύγοντας για να πραγματοποιήσει ακόμη 5 τέτοιες επιδείξεις όπως με ενημέρωσαν σε δήμους κλπ.

Σε πηγαδάκι μέχρι να έρθει το ελικόπτερο έμαθα ότι το κόστος αυτών τον πυροσβεστικών ελικοπτέρων ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ το κάθε ένα. Είναι ένας Αμερικάνος και ένας Ελληνοαμερικάνος που με πούρα και μεγάλη αυτοπεποίθηση διαπραγματεύονται την αγοροπωλησία τους με το Ελληνικό δημόσιο. Η κατανάλωσή που έχουν είναι 2.000 λίτρα βενζίνη την ώρα.

Την επόμενη μέρα γυρνώντας από Σκιάθο είδα στην τηλεόραση έκτακτο δελτίο ειδήσεων με κάποια ψευτοφωτιά που είχε ξεκινήσει έξω από κάποια τηλεοπτικά κανάλια. Αμέσως αναγνώρισα το ελικόπτερο που απλά πετούσε πάνω από τους καπνούς πέρα δώθε με κουνήματα και χάρη, χωρίς όμως να κάνει ρίψεις νερού ... ε εκεί μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά και σταματάω εδώ, τα συμπεράσματα δικά σας.

Και αναρωτιέται κανείς; με τόσα χρήματα θα μπορούσαν να συντηρηθούν μονάδες πρόληψης, επίβλεψης σε στρατηγικά σημεία αλλά και σεβαστός αριθμός μικρών πυροσβεστικών μονάδων σε διάφορα σημεία.

Γιατί ελικόπτερα; Γιατί με τα ελικόπτερα θα πληρώνουμε τις τρελές συντηρήσεις και κάποιος θα παίνρει και θα δίνει τα σχετικά χαρτζιλίκια ...

ώρες ώρες αναρωτιέται κανείς από ποιον φυλάμε τα σύνορα όταν την χώρα την καταστρέφουμε, διαλύουμε και λεηλατούμε εμείς οι ίδιοι.

Η απαξίωση συμφέρει και εξυπηρετεί τα λιγοστά αναίσχυντα όρνια που εγκληματικά και ανεπανόρθωτα καταστρέφουν το μέλλον των επόμενων γενεών!

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink