Πως βγαίνουν τα λινκ στο AWMN

κάθε πέρσι και καλύτερα!

λένε πως όταν ερωτεύεσαι γίνεται μια έκρηξη από χημικά και ορμόνες στον οργανισμό, μια πραγματικά ασύλληπτη έκσταση και κατάσταση. μπαίνουμε σε φάση που όλες οι ελπίδες και τα όνειρα ενσαρκώνονται σε μορφή προβολής πάνω σε αυτό που κάνει την ψυχή μας ανάλαφρη και πολύχρωμη σαν πεταλούδα!

για τα λινκ όμως για να μη βγούμε εκτός θέματος ... κάθε λινκ είναι και μια ελεύθερη λεωφόρος επικοινωνίας, σήμερα 30Mbit αύριο όσο θα δίνει η τεχνολογία. είναι ωραίο αυτό το χόμπι γιατί φτιάχνεις ένα οικοδόμημα ελεύθερης επικοινωνίας και πρόσβασης στην εποχή της ψηφιακής πληροφορίας, έχει άφθονο υλικό για να μάθεις, να πειραματιστείς και να παίξεις ... εντάξει κινδυνεύει να το προσεγγίσουν και οι οικοπεδοφάγοι, εκμεταλλευτές, αρχιτέκτονες που δεν το έχουν και πολύ και βγάζουν αβασάνιστα καρικατούρες που περισσότερο ζημιά κάνουν στο σύνολο παρά βοηθούν αλλά τι να κάνουμε, σε ένα ανοικτό playground έτσι είναι τα πράγματα. ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι ...

στο θέμα μας όμως: πως βγαίνουν τα ρημάδια τα BB λινκ; ε στην αρχή, όταν είσαι άβγαλτος, θα πάρεις ότι σου κάτσει, δεν μιλάμε για client που τελικά ο ρόλος και η νοοτροπία τους είναι μάλλον ψηφοθηρική, μπορεί να κάνω και λάθος ... μιλάμε για κόμβους κορμού που συνεισφέρουν στην ύπαρξη και λειτουργία του κορμού του δικτύου του AWMN!

ξεκινάς έτσι λοιπόν με ότι βρεθεί, θα πρέπει ή να ξέρεις κάποιον που θα σε βοηθήσει, ή να προσφέρεις κάτι που θα ξεκουνήσει τον απέναντι να ανέβει ταράτσα και να διαθέσει το κόστος του εξοπλισμού για την πάρτη σου. ένας λόγος για να το κάνει αυτό είναι αν του δώσεις μια ή δυο χρήσιμες διαδρομές που να τον ενδιαφέρουν, αλλά για να τις αποκτήσεις αυτές τις διαδρομές, κάπως πρέπει να γίνει η αρχή.

έτσι όπως έχουμε φτάσει, ο χρόνος της ταρατσάδας για τον κάθε ένα μας σχεδόν είναι πιο ακριβός από τον ίδιο τον εξοπλισμό. πόσες φορές έχω γυρίσει πιάτο σε παλικάρια που τους ζαλίζει το άθλημα και είτε είναι αιώνιοι τερματικοί κόμβοι είτε για να φτιάξουν κάποιο πρόβλημα στην ταράτσα περνάνε έξι και βάλε μήνες με λινκ να δουλεύουν παρατημένα και σε κακή κατάσταση <-- μακρυά και ου μπλέξεις, μετά όταν τα κόβεις γίνεσαι και κακός !!

τα λινκ λοιπόν βγαίνουν είτε με γνωριμίες, φιλίες είτε με give & take. δηλαδή πρέπει να προσφέρεις κάτι αντίστοιχο με αυτό που θέλεις να εισπράξεις, και αυτό το βλέπω ιδιαίτερα δίκαιο και αξιοκρατικό και φυσικά --> it works !! <-- το αποτέλεσμα του δικτύου του AWMN είναι η χειροπιαστή απόδειξη !!

τι θα έκανα εγώ αν ήθελα να γίνω κόμβος κορμού και δεν είχα "μέσον"? χρειάζεται βιτρίνα, με την καλή έννοια. Μια πανοραμική φωτογραφία της θέας από την ταράτσα, το λεγόμενο ντεκολτέ. αν η θέα δεν είναι τόσο καλή, μεταξωτά εσώρουχα: φωτογραφίες από την εγκατάσταση του κόμβου στην ταράτσα, που καλό είναι να έχουν εικόνα φροντισμένου κόμβου και όχι του ποδιού. ο απέναντι το τελευταίο πράμα που θέλει είναι να αποκτήσει προβληματικά λινκ και διαδρομές ...

αυτά για σήμερα ...

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Οι πεταλούδες

πολλοί γνωστοί και φίλοι με ρωτούν κατά καιρούς από που βγήκε το περίφημο και περιβόητο σύνδρομο πεταλούδας που συχνά πυκνά ακούγεται στο φόρουμ αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί από που και πως ξεκίνησε.

Ο θρύλος της πεταλούδας λοιπόν γεννήθηκε όταν εκεί που βίδωνα πιάτα για τα περιβόητα λινκ κορμού, άξαφνα κάποια πλουμιστή πολύχρωμη πεταλούδα εμφανιζόταν από το πουθενά, συνήθως συνοδεία με τον καταγάλανο ουρανό και τον υπέρλαμπρο ήλιο, όπως σήμερα, που ως γνωστόν είναι σύμβολο της άνοιξης και του έρωτα και μου αποσπούσε την προσοχή κουβαλώντας αισθήματα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας.

Επιπλέον, το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο σταθμός εργασίας μου, είναι δίπλα σε ένα μπαλκόνι με σχετικά πυκνή βλάστηση και συχνά εμφανίζονται και εκεί πεταλούδες οι οποίες λειτουργούν σαν καλοί οιωνοί κουβαλητές αποθεμάτων θετικής ενέργειας.

Αυτοί οι οιωνοί είναι σαν τις επαναφορτίσεις της μπαταρίας που γίνονται σε όλες τις συσκευές που κουβαλάμε μαζί μας.

Αποφάσισα λοιπόν σήμερα, βλέποντας άλλη μια πανέμορφη πεταλούδα να πετάει ελεύθερα και ανέμελα στον Ελληνικό γαλάζιο ουρανό, να ξεκινήσω μια σχετική ενότητα της πεταλούδας όπου θα αναφέρω τις φορές που παρουσιάζονται στο πεδίο βολής μου, δίνοντας το μήνυμα ότι το εγχείρημα του ελεύθερου ανοικτού ασύρματου δικτύου πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ενθουσιασμό και όρεξη.

Κάτι σαν το ημερολόγιο ταράτσας, ξεκινάει και το ημερολόγιο πεταλούδας που βασίζεται στον έρωτα, την τρέλα, τον ενθουσιασμό και την δημιουργία!

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

για να δούμε ...

δεν υπάρχει πιο ωραίο πράμα από το να πηγαίνει η εξουσία στο σπίτι της ... !! είμαι σίγουρος ότι όλοι οι μοντς ένιωσαν μια ανακούφιση με ένα σημαντικό βάρος να φεύγει από πάνω τους με το που παρέδωσαν την παραίτησή τους. κάτι σαν να μην είχα καμία έγνοια για όλους αυτούς τους ρούτερ που σαν κοκοράκι έχω φυτέψει δεξιά και αριστερά και αδιάλειπτα πλέον καταδυναστεύουν την ψυχική μου γαλήνη προκειμένου να παραμυθιάζουν το εγώ μου ...

κάπως έτσι πιθανά να ένοιωσε ο Ελληνικός λαός όταν άδειασε από τις καρέκλες τους πράσινους που είχαν γίνει ένα με αυτό που κάθονταν πάνω τους τόσα χρόνια και έδωσαν το χρίσμα εν γνώση τους στους πολύ χειρότερους μπλέ. νομίζω ότι όλοι ξέραμε ότι οι μπλε είναι πιο άχρηστοι, απλά η εξουσία είχε κάνει τους πράσινους μια σκέτη αηδία ...

μπορώ να πω ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα περισσότερα παιδιά που αναλαμβάνουν θέσεις εξουσίας. αναγκαστικά θα γίνουν κακοί προς κάποιους προκειμένου να φέρουν εις πέρας το έργο τους. το πρόβλημα είναι όμως όταν χάνουμε το σκοπό για το μέσον. ο σκοπός είναι ο άνθρωπος, όχι το φόρουμ, ο ρουτερ, το λινκ, τα φράγκα.

δεν έγινε μπάχαλο ξαφνικά μέσα σε λίγες ώρες το φόρουμ. ΠΑΝΤΑ έτσι ήταν αλλά το κρύβαμε με τους μπράβους και καθαριστές που τη μια τους κλοτσάμε και την άλλη τους παρακαλάμε να ξαναγυρίσουν ...

προσωπικά όπως έχω πει με ενδιαφέρει περισσότερο η αλήθεια, το πραγματικό πρόσωπο και πάστα ανθρώπων που ασχολούνται και νοιάζονται σε καθημερινή βάση, γιατί ερασιτεχνισμός είναι έρωτας και ο έρωτας είναι συνεχής και ακατάπαυστος, όχι μηνιαία δόση ... μια και οι σοβαροί, που δεν ασχολούνται αφού έχουν άλλα πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν όπως λένε βρισκόμενοι σε μια συνεχή απουσία αλλά πάντα με πλήρη εικόνα των πραγμάτων, και παγιωμένη άποψη για όλα ... προτιμώ λοιπόν την αλήθεια από τη μόστρα μια και δεν πουλάμε τίποτε σε κανένα για να λέμε για την εικόνα του δικτύου και του φόρουμ. αν πουλάγαμε κάτι αυτό θα πρέπει να είναι η ελευθερία τόσο του δικτύου όσο και του φόρουμ που προσπαθεί να το εκφράζει και αντιπροσωπεύει.

μην περιμένουμε από τους μοντ να ομορφύνουν το φόρουμ. από τη στιγμή που οι καλοί απουσιάζουν, έχουμε αυτούς που έχουμε και να λέμε και πάλι καλά διότι αν δεν είχαμε και αυτούς θα είχαμε ένα ΤΙΠΟΤΑ !! οι άλλοι οι σοβαροί, οι πελώριοι, τεράστιοι και δε συμμαζεύεται, ας φτιάξουν τα δικά τους VIP στέκια με ηλεκτρονικό face control και hardcore moderation ... σε αυτή τη παραλία ανεμίζει η σημαία του ελεύθερου, αυθεντικού και αληθινού με τον πετροπόλεμο και αργότερα τα ουζάκια βλέπε κατάληξη senius-geosid αλλά και άλλα πολλά παραδείγματα.

το να βάλεις ένα γορίλα με ένα ρόπαλο να επιβάλει το σωστό δεν είναι δα και τόσο δύσκολο! το να καταφέρουμε χωρίς το ρόπαλο να σηκώσουμε το πήχη εκεί που όλοι θα θέλαμε είναι μεγάλη πρόκληση όμως. αν το καταφέρουμε θα τα αξίζουμε τα λεφτά μας, διαφορετικά με το ρόπαλο θα είμαστε ακόμη μια διαφήμιση ISP στο όποιο χαζοκούτι και χωρίς αυτό ένα από τα πιο αγαπημένα καφενεία του αφιλόξενου και κρύου κυβερνοχώρου !!

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

AWMN εκλογές 2009

Χάσαμε την λέσχη, τους μοντ, τα μέλη, τα workshops, τις συμμετοχές μας σε εκθέσεις, αβέβαιο αν θα μαζευτούν οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. αλλά απόλυτα σίγουροι ότι ο γιαλός είναι στραβός και εμείς μια χαρά αρμενίζουμε. αυτοκριτική και προβληματισμός μηδέν !! και όλα αυτά χωρίς να ανοίξει μύτη <-- και μετά μας κατηγορούν για μη πολιτισμένο λαό, που έξω θα είχαν κάνει πρωτοσέλιδο την παραπάνω ομάδα ...

μη το παίρνουμε όμως και τόσο κατάκαρδα, best effort είναι και χόμπι, στην τελική θερίζουμε ότι σπέρνουμε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως οι περισσότεροι που δεν δίνουμε δίφραγκο για τα του συλλόγου, είναι πως ότι χτίστηκε χτίστηκε με την προσπάθεια και οργάνωση μιας ομάδας που έφτιαξε τον σύλλογο και μέσα από εκεί γεννήθηκε το IP addressing plan, το WiND, η επαφή μας και συνεργασία με άλλες κοινότητες κλπ.

Όλο αυτό το σχήμα είναι στον αυτόματο πιλότο εδώ και χρόνια, στην κατάψυξη και απαξιώνεται καθημερινά! Οι σοβαροί δεν ασχολούνται, οι ερασιτέχνες έχουν τις προσωπικές τους βεντέτες, πως κάποιος που νοιάζεται για το αύριο αυτού του εγχειρήματος μπορεί να διαβλέψει το αύριο; που θα είμαστε με αυτή την πορεία της απαξίωσης του μοναδικού δημοκρατικού σχήματος που μπορεί να παράξει έργο για όλους;

Και για να δικαιώσω και λίγο τους αντισυλλογικούς και ανένταχτους, έργο του Δ.Σ. και του συλλόγου είναι να αφουγκράζεται και να καταγράφει προτάσεις και ιδέες από όλους όσους αποτελούν το δίκτυο του AWMN, όχι να οχυρώνεται πίσω από συγκεκριμένες παρέες στήριξης και απλά να κάνει τον χαβαλέ του με κλειστά αυτιά για το σύνολο.

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Ακούτε Τρίτο ...

μετά από σύννεφα, βροχές κρύο και γκρι σήμερα Κυριακή έβγαλε ένα μπλε ουρανό και ένα λαμπρό ήλιο που ξεχνάς όλα τα σύννεφα αν και αυτά έχουν την ομορφιά τους και μαγεία ...

επικοινωνία: διάβαζα στο cpil.info και είναι σαν την μουσική, όταν οι εμπλεκόμενοι δημιουργοί βρίσκουν τον δρόμο της επικοινωνίας ...

αναδημοσιεύω λοιπόν:


"Εγκλωβίσαμε την νέα γενιά μέσα σε φροντιστήρια, ανύπαρκτα πανεπιστήμια, ξένες γλώσσες, πιάνο ,μουσική και 9 ώρες μάθημα και δραστηριότητες στου «Μοραΐτη» ώστε να πιάσουν ανύπαρκτους και ανούσιους στόχους γιατί πολύ απλά δεν έχουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε μαζί τους και να τους αναθρέψουμε σωστά. Και μετά τους «παρκάραμε» στον καναπέ με το playstation και δεν πρόλαβαν ποτέ να πάνε βόλτα με ένα παπάκι χωρίς δίπλωμα?

Και μοιραία ένα «βράδυ Σαββάτου» οι δυο τους συναντήθηκαν σε ένα στενό τον Εξαρχείων και αποφάσισαν ο ένας να καλύψει το κενό του άλλου?

Η μοναξιά της εφηβείας (τους) αναμετρήθηκε με την «βλακεία» της ωριμότητας (μας)."

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink