επιστημονική φαντασία

κάνει τρελά καλό καιρό για παραλιακή - καφέ --> επιστημονική φαντασία για τους περισσότερους στους καιρούς που διανύουμε, αν και εδώ που τα λέμε όλα είναι ζήτημα επιλογής και απόφασης --> καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή --> παρά σαράντα χρόνια σε πολυεθνική <-- ο άνθρωπος έβλεπε μπροστά !!

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

trendy κατηγορώ εκ του πληκτρολογίου

Τα εδάφη μας έχει νόημα να μην τα χάσουμε εάν και εφόσον κάνουμε κάτι καλό και χρήσιμο με αυτά. Προς στιγμή παίζει μόνο η αντιπαροχή και καταπάτηση από επιτήδειους λαμπρούς “πατριώτες” !! τα εδάφη μας τα παραδώσαμε άνευ μάχης αβασάνιστα με το άνοιγμα των συνόρων και την συρροή και ομηρία εργατών δούλων με άθλιες συνθήκες διαβίωσης και άνευ όρων εκμετάλλευση.

Κάποιοι μας καλλιέργησαν την νοοτροπία του γαιοκτήμονα, φέρε τους δούλους και εσύ θα κάθεσαι σε καρεκλίτσα sato και εμείς ενδώσαμε αβασάνιστα σε αυτή την ασχήμια χωρίς να αντιληφθούμε ότι το κόστος μακροπρόθεσμα θα είναι τεράστιο και καταστροφικό για τον πολιτισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη. Ναι στα ανοιχτά σύνορα με σεβασμό και προϋποθέσεις, όχι αυτό το τσίρκο που γίνεται και κανείς δεν λέει τίποτε.

η αξιοκρατία αντικαταστάθηκε από το ρουσφέτι και τη μειοδοσία ! Λεηλατήθηκαν τα δημόσια ταμεία, καταστράφηκαν το ασφαλιστικό, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία. Καταστράφηκε η οικογένεια, τα διαζύγια χορεύουν για να υπάρχει αφθονία σε εργατικά χέρια και όλα αυτά για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο κάποιες άρρωστες ψυχές και συγκροτήματα !!

πρόκειται όμως περί αρρώστιας, αυτή η φρενίτιδα για περισσότερο κέρδος εκμετάλλευση και καταστροφή. Σε ένα σύστημα που εξουσιάζεται από το κέρδος το οποίο εξασφαλίζεται με άσχημους τρόπους τα πράγματα θα χειροτερεύουν μόνο για όλους. Όταν διαλυθεί η βάση όμως θα καταρρεύσουν και τα ρετιρέ και αυτό φαίνεται το άρρωστο μυαλό της εξουσίας να μη το αντιλαμβάνεται ή να μη το νοιάζει !!

δεν εξουσιάζουν άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων αλλά άνθρωποι της διαφθοράς και διαπλοκής. Ποια εδάφη λοιπόν να προστατεύσουμε και από ποιόν; ο χειρότερος εχθρός του Έλληνα είναι ο Έλληνας! Εμείς στηρίζουμε και συντηρούμε αυτές τις καταστάσεις. Αν δεν σάπιζαν από μόνες τους θα συνέχιζε ακόμη η τσουλήθρα των αξιών και της ποιότητας.

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Αποκέντρωση και Monitor

χθες κάθισα και πέρασα στο WiND του ozonet τους κόμβους που έχω στήσει με τα χεράκια μου, με βοήθεια εκλεκτών φίλων, αλλά και όσους βοήθησα να στηθούν. Τελικά βγήκαν λιγότεροι από όσο νόμιζα. Το οπτικό αποτέλεσμα παίζει μεγάλο ρόλο και σε προσγειώνει. Αυτό που είδα κοιτώντας αυτό τον μικρό χάρτη κόμβων στο λεκανοπέδιο Αττικής μου θύμισε το δίκτυο του AWMN στα πρώτα του βήματα. <-- δεν ήμουν εκεί αλλά έχω διαβάσει όλη την σχετική ιστορία όπως διασώθηκε από το “επιλεκτικό” moderation. Όπως πολύ σωστά έχει λεχθεί: η Ιστορία γράφεται από τους ισχυρούς!

Το καλό του μικρού είναι ότι όλα είναι πιο προσωπικά και πιο ξεκάθαρα. Όλοι τότε είχαν συγκεκριμένους και κοινούς στόχους και σκοπούς. Το βασικό μέλημα ήταν να υλοποιηθεί το δίκτυο πάση θυσία αφού δεν υπήρχε ... για να μην μακρηγορώ και κουράζω, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ότι έχουμε μεγαλώσει πολύ και δεν μπορούμε να συνενωθούμε εύκολα.

Κοιτώντας αυτό το μικρό αποτέλεσμα των κόμβων κατάλαβα ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει οργάνωση σε τοπικό επίπεδο, έστω με συμμετοχή 2-3 κόμβων ανά περιοχές και αυτό με τη μορφή πυραμίδας να συγχρονίζεται με κάτι πιο κεντρικό.

Κάτι σαν αυτό που προσπαθούμε χρόνια να φτιάξουμε με όλες τις ασύρματες κοινότητες στην Ελλάδα. Παίζοντας με ένα από τα πιο εξαιρετικά εργαλεία versioning control αυτό το καιρό, το git, το οποίο προσπαθεί να ενορχηστρώσει την δουλειά όλων όσων αναπτύσσουν ελεύθερο λογισμικό σε όλο τον κόσμο ήρθε σαν φλας στο μυαλό μου και το monitor.gr που παλιότερα συγκέντρωνε όλα τα νέα και τις εξελίξεις στην Ελληνική μπιλογκόσφαιρα σε μια κεντρική σελίδα.

Κάτι τέτοιο λοιπόν και για το AWMN, πολλά φόρουμ και blog ανά περιοχές που θα στέλνουν rss feed, sql syncing και ότι άλλο σε κάτι κεντρικό είτε είναι portal, blog, forum. Wiki, WiND κλπ.

για να προλάβω τις καλόψυχες κατά τ' άλλα κακές γλωσσίτσες, έχει κάτι ήδη ξεκινήσει από την ομάδα ozonet το οποίο κινείται με την ταχύτητα αλλά και αποφασιστικότητα χελώνας ;-)


Το κλείνω εδώ σαν αποτύπωμα της ιδέας για να δούμε και τη σχετική και απαραίτητη ανάδραση ...

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

AWMN goes HELLUG

Τελικά η φύση έχει μια τάση να βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Κάτι το οποίο ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί σύλλογοι με αρκετά κοινά σημεία απέχουν και δεν έχουν έχουν συνέργειες και συνεργασίες ... θέμα image, prestige ποιος ξέρει ...

μετά από καιρό ξαναπέρασα, χθες συγκεκριμένα, από το φιλόξενο χώρο του hellug lab στην Καλλιθέα που άνοιξε χωρίς δεύτερη σκέψη τις πόρτες του στο άστεγο πλέον awmn. Τελικά ισχύει το: ουδέν κακόν αμιγές καλού!

πωρώθηκα όσο δεν πήγαινε με τον xrg και το mini git workshop, να είναι καλά το αστέρι και χαράς την υπομονή του! Έπεσε το σχετικό promotion για το openwrt/embedded combo, και με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση θάψιμο για το μπρίκι με τη νοοτροπία του εύκολου, γρήγορου, αβασάνιστου, warez και cracking που κουβαλάει μαζί. σε γενικές γραμμές δεν έλεγα να ξεκολλήσω από το lab. Όταν τελικά φύγαμε, οι μπαταρίες είχαν φορτίσει για τα καλά.

Αυτό που κατάλαβα μετά από καιρό και κάμποσο trial and error είναι ότι δεν έχουν τόσο σημασία οι ικανοί, έξυπνοι, προικισμένοι και γρήγοροι, όσο οι συνεπείς πεισματάρηδες βλέπε το ότι στον σχετικό μύθο του Αίσωπου τερματίζει η χαμηλών τόνων χελώνα και όχι ο φιγουρατζής λαγός !!

όλοι χωρούν, είναι θέμα θέλησης, διάθεσης και απόφασης.

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Σύλλογος και γάμος

το πρόβλημα με τους συλλόγους είναι παρόμοιο με το πρόβλημα του έγγαμου βίου. Δηλαδή όλα ξεκινούν με ένα θυελλώδη και συντριπτικό έρωτα και καταλήγουν με καταλύτη τον χρόνο και την ανθρώπινη φύση σε μια βαρετή και αφόρητη κάποιες φορές καθημερινότητα ...

Το καλό με τους συλλόγους είναι ότι είναι best effort και ανήκουν σε όλους, ίσης όροις, όσους έχουν διάθεση να μετέχουν σε αυτούς. Αυτό το ίσης όροις όμως είναι που με τον καιρό ξεφτίζει και δεν εφαρμόζεται, ειδικά όταν κάποιοι έχουν αρχίσει να εδραιώνονται ως παράγοντες πίσω από θέσεις και πόστα τα οποία διεκδικούν και δεν αφήνουν.

Σε γενικές γραμμές, όσο η εικόνα των συλλόγων ωριμάζει μέσα μου, αυτό που αντιλαμβάνομαι για αυτούς τους ορκισμένους και χρόνιους παράγοντες που με τον καιρό λειτουργούν κακώς και ως πατερούληδες και πορτιέρηδες για το ποιος κάνει τι στον σύλλογο, είναι η ίδια με αυτή των παπάδων <-- όχι καλή δηλαδή. Ανέλαβαν ρόλο εκπροσώπου, αλλά δύσκολα εκπροσωπήσεις κάτι ειδικά όταν δεν το έχεις ή απέχεις από το άθλημα και δεν υπάρχει το ανάλογο ταλέντο.

κλείνω την σημερινή αμπελοφιλοσοφία, τελειώνει και ο καφές, με το ότι η ποιότητα είναι δυσεύρετη και σπάνιο είδος. Υπάρχει αλλά όχι σε αφθονία, οπότε κάνουμε υπομονή διαθέτοντας και την ανάλογη επιμονή χωρίς να το βάζουμε κάτω !!

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

jolly παίξε μπάλα

χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν άτομα σαν τον jolly, τον commando, τον senius, τον nikpangr κλπ. άτομα που ανακατεύουν λίγο τα πράγματα προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνική μας νωθρότητα, γιατί το στάσιμο και αυτό που δεν ανανεώνεται θυμίζει λίγο θάνατο.

δεν πάω με τίποτε τους βολεμένους, τους δήθεν, τους πολύ σημαντικούς, όσους πνίγονται στην δουλειά προκειμένου να μην μπαίνουν στον κόπο να σκέφτονται, να νοιώθουν και να μετέχουν στην ζωή και τα κοινά, συντηρώντας μια ανώφελη και επιβλαβή χωρίς όρια κατανάλωση, αυτούς που θέλουν με μια σκούπα να απομακρύνουν τους ταραξίες που μπορούν ακόμα και σκέφτονται και προβληματίζονται ελεύθερα. μου έχει μείνει φαίνεται από τα παιδικά μου χρόνια που όταν μικρά παιδιά παίζαμε στους δρόμους και τις αυλές <-- ναι τότε υπήρχαν αυλές και λεμονιές, συκιές και άλλα που σκαρφαλώναμε και φανταζόμασταν ότι ήταν καράβια ή διαστημόπλοια κλπ., έβγαινε το κατεστημένο --> οι ενήλικες και φώναζαν για την τάξη κουνώντας απειλητικά την σκούπα της εξουσίας.

Παίξτε μπάλα παιδιά, αυτή η αυλή είναι ανοικτή και ελεύθερη για όλους και έτσι θα μείνει, όσο και αν κάποιοι επίδοξοι μνηστήρες της γραβάτας λιγουρεύονται να περιφράξουν και αυτόν τον τελευταίο πνεύμονα ελευθερίας, έκφρασης, προβληματισμού και δημιουργίας.

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink