Γιατί;

Γιατί θέλουμε να είμαστε λίγο καλύτεροι από ότι υπάρχει γύρω μας, για αυτό οι συγκρούσεις και η απουσία αρμονικής και ειρηνικής συμβίωσης. Δεν είναι θέμα απλά επιβίωσης αλλά επιβεβαίωσης.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Τα οργανάκια

τις τελευταίες δυο βραδιές έτυχε να ξεπορτίσω από την αγαπημένη μου τρύπα και να συρθώ σε μικρές γωνιές της Αθήνας όπου σερβίρουν ρακί και τσίπουρο με διάφορα μικρά συνοδευτικά.

χθες το μέρος είχε και μια παρέα δυο ατόμων με όργανα. πήραμε κρασί για αρχή, και τους κοίταζα. έπαιζαν καλά, στα φωνητικά υπήρχε θέμα αλλά για κάποιο λόγο αυτό με μάγευε περισσότερο.

τέλειωνε το κρασί και τα όργανα έπαιζαν συνεχώς. βλέπω λίγο πιο πίσω από τους οργανοπαίκτες μικρά μπουκαλάκια από ούζο, πολλά στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.

φέρε μας ένα από αυτά, και να το ούζο μετά το κόκκινο κρασί. τα όργανα έπαιζαν και μετά το ούζο ήρθε μια ζεστή ρακόμελι.

Δεν ήταν νέα παιδιά οι οργανοπαίκτες και σκεφτόμουν πως θα ήταν αυτές οι ιδιαίτερες στιγμές χωρίς τέτοιες ψυχές. Δεν υπάρχουν νέοι με τέτοια βιώματα, τέτοια πορεία και αν υπάρχουν είναι σπάνιοι σαν τα μαργαριτάρια. Δεν υπάρχουν νέοι με τέτοια τρέλα ή θάρρος να συνεχίσουν αυτή την μοναδική ομορφιά που σβήνει μέρα με τη μέρα.

ίσως διασωθούν οι κασέτες να συντροφεύουν αυτού του είδους τα πιόματα και ιερές στιγμές έστω και σε δυαδική μορφή.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Συνταξιούχοι

Άμα οι γέροι δούλευαν, οι νέοι θα ζούσαν. Και αναρωτιέμαι, είναι κάποιος γέρος σήμερα στα 65 του?

Είναι ότι χειρότερο να νιώθεις άχρηστος. Προσωπικά θα ήθελα να δουλεύω με την έννοια του παράγω - δημιουργώ, νιώθω χρήσιμος στην κοινωνία που ζω, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μου.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Οι απόλυτοι σκλάβοι

ο λόγος που λατρέψαμε τόσο πολύ τα computers. Και η απόλυτη μοναξιά του βασιλιά!

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

οι καλοί και οι λιγότερο καλοί

υπάρχουν οι χτίστες και αυτοί που καταστρέφουν.

θα έχει ενδιαφέρον όταν οι πρώτοι φτάσουν στο σημείο να μην ανέχονται άλλο την ύπαρξη και δράση των τελευταίων. Κάτι μου λέει ότι οι τελευταίοι θα βρεθούν σε εξαιρετικά δυσμενή θέση !!

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Εδώ είμαστε δεν φεύγουμε

Πολύ γλυκό από την πολύ γλυκιά Χαρούλα. Να είσαι καλά, σε αγαπάμε και ξεδιψάς την ψυχή μας σε καιρούς εξαιρετικά μεγάλης λειψυδρίας!

Το άκουσα τις μικρές πρωινές ώρες που ο ύπνος δεν είχε και πολύ όρεξη, στο ραδιόφωνο. Ευτυχώς που μας έχει απομείνει και το ραδιόφωνο αυτές τις μικρές πρωινές ώρες.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink