Καλοκαιρινή τέντα

Κατέβηκε και φέτος η τέντα στην βεράντα με τον μικρό κήπο. Αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησαν πλέον για τα καλά οι μεγάλες ζέστες αυτής της πόλης.

Έτσι νωρίς το Σάββατο μαζί με τον junior, καβάλα στο μηχανικό δίτροχο μαύρο άλογο, σταματήσαμε από ένα ανθοπωλείο προκειμένου να πάρουμε χώμα για τα φυτά του κήπου.

Είχαν να δουν φρέσκο χώμα τουλάχιστον τρία χρόνια. 340 λύτρα χώμα μπόρεσαν να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες των φυτών του μικρού κήπου. Κάποιες μεταφυτέψεις, ξεχορτάριασμα και γενική καθαριότητα. Βοήθησε ο Δημήτρης χωρίς σταματημό και με ιδιαίτερο ζήλο. Σίγουρα τα πράματα θα ήταν πολύ πιο επίπονα χωρίς αυτόν.

Έτσι ετοιμάστηκε το φυσικό κλιματιστικό που προσφέρει εκτός από δροσιά και καθαρό αέρα, ένα μικρό καταφύγιο για την απειλούμενη προς εξαφάνιση αισθητική, με χρώματα και αρώματα που θα ζήλευαν και οι πιο τρανοί άρχοντες της Ιστορίας.


Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Δάκρυα από την Κίνα

Σε ένα υπόγειο με την επωνυμία "machine room" πριν από δυο εβδομάδες. Το "project": δημιουργία 19 νέων gentoo linux server για τις ανάγκες τις εταιρίας Aventurine S.A.

Μια και οι συγκεκριμένοι servers έπρεπε να είναι χαμηλοί σε κόστος αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστοι, φτιάχτηκαν στο χέρι με την παραγγελία των επιμέρους κομματιών από αντίστοιχα e-shop.

Μέσα σε όλα, έπρεπε να είναι και μικρό το μέγεθος που θα καταλαμβάνουν όλοι αυτοί οι servers. Η χρήση 2U rack cases κάλυπτε αυτές τις απαιτήσεις/ανάγκες.

Όλα πήγαν καλά, οι servers ετοιμάστηκαν, αλλά μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα. Κάποιοι από αυτούς είχαν τις εσωτερικές βάσεις για τις βίδες στήριξης της μητρικής σκουριασμένες.

Η φαντασία οργίασε για μια ακόμη φορά. Η εικόνα μιας τραγικής βιοτεχνίας στην Κίνα με άθλιες συνθήκες εργασίας και απάνθρωπα ωράρια γεμάτη μικρά παιδιά να συναρμολογούν αυτά τα προϊόντα ...

Η μόνη άμυνα, παρηγοριά σε αυτές τις απροστάτευτες μικρές ψυχές είναι ... τα δάκρυα, ένα ακούσιο μήνυμα προς την ψυχρή και με ολοένα και περισσότερα ακρωτηριασμένα συναισθήματα δύση.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink