καλημέρα Σάββατο

η γέφυρα του αστρόπλοιου

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Ταξίδι στα αστέρια

μικρός, παιδί, που τα πράγματα έδειχναν πιο μεγάλα, πιο σταθερά, λάτρευα να παρακολουθώ στην τότε τηλεόραση τις τότε εκπομπές με ταξίδια σε άλλα αστέρια και νέους κόσμους.

τρελαινόμουν, δεν χόρταινα. η αδρεναλίνη και ο ενθουσιασμός στο φουλ. ταξίδευα και εγώ μαζί με τους ήρωες σε πολύχρωμους νέους κόσμους με εκπλήξεις, κινδύνους αλλά και εξωτικά τοπία. Οι εξερευνητές μέσα σε ένα διαστημικό πλοίο αναζητούσαν διαρκώς και ακούραστα το άγνωστο.

Κάθε φορά, ένας νέος πλανήτης εμφανιζόταν με υποσχέσεις, κινδύνους και όνειρα και τότε άρχιζε η εξερεύνηση και η περιπέτεια.

Πάντα όμως γύριζαν στο αστρόπλοιό τους προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι για άλλους πλανήτες και διαστάσεις. Έμοιαζε κάπως με το ταξίδι του Οδυσσέα μόνο που αυτός αναζητούσε απεγνωσμένα την Ιθάκη.

Το αστρόπλοιο του κάθε ενός μας είναι ο προσωπικός του χώρος και κόσμος, και οι νέοι κόσμοι, οι άγνωστοι άνθρωποι γύρω μας. Μακάρι το ταξίδι της αναζήτησης να είναι μακρύ και γεμάτο περιπέτειες όπως αναφέρει ο ποιητής.

Δεν υπάρχει πιο θλιβερό φαινόμενο από ένα αστρόπλοιο που δεν ταξιδεύει. Βέβαια όλα αυτά τα ταξίδια γινόντουσαν με μια αγαπημένη και συντροφική ομάδα. φαντάζομαι ότι αν γινόντουσαν από μοναχικές ψυχές να μην είχε τόσο ενδιαφέρον και χαβαλέ.

πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι ελάχιστοι ξεχωριστοί και αξέχαστοι πλανήτες να μας θυμίζουν ότι αυτή η ζωή αξίζει χίλιες φορές με πολλά πολλά ταξίδια.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

κλείσε τα μάτια

και σκέψου κάτι όμορφο

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

μπλε και κόκκινο

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Separation Serenade

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Η επόμενη μέρα

Ο ήλιος είναι ξανά ψηλά στον ουρανό και ο μικρός πρίγκιπας συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

Pink Floyd

ο sancho παίζει με τον γκριγκρι

θα πρέπει να τους αρέσει η μουσική

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink

χαστούκι στο όνειρο

σε τι μπορεί να ωφελήσει ένα ξαφνικό και βίαιο χαστούκι την ώρα της απόλυτης ηρεμίας ενός αγγέλου που κοιμάται μέσα στο βράδυ;

μπορεί να μικρύνει την απόσταση ή να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας; δεν θα φέρει πίσω την Αλεξάνδρεια που χάνουμε. θα θρυμματίσει και πληγώσει το όνειρο ακόμη περισσότερο.

είναι τόσο λάθος και ανώριμο να διεκδικούμε με σπασμωδικές και βίαιες πράξεις με την ελπίδα ότι το όνειρο θα μας δώσει άφεση και θα μας πάρει πίσω ξανά στην ταξιδιάρικη ζεστή αγκαλιά του.

να μας κρατούν το χέρι, να μας καθοδηγούν και διορθώνουν τις στραβοτιμονιές. αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν μπορεί να είναι πάντα έτσι.

κάποιες φορές πρέπει μόνοι μας να διορθώσουμε τα όποια στραβά, άκομψα, ακατέργαστα πριν αρχίσει να μας επισκέπτεται ξανά το όνειρο.

το όνειρο μπορεί και μας κάνει καλύτερους. για αυτό το αναζητούμε συνεχώς και φροντίζουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Posted by alex ( Personal ) :: Permalink