Κάτι σαν blog ένα πράμα ...

με τα ασύρματα δίκτυα πρωτοέπαιξα το 2000. ένας φίλος μου έφερε ένα AP της gemtek και μια pcmcia κάρτα και μου είπε: εσύ που είσαι γάτα με το linux κάντα να παίξουν. Γάτα δεν ήμουν, απλά πεισματάρης μέχρι εκεί που δεν παίρνει ...

τα έκανα και έπαιξαν και το AMD K2 τότε laptop γύρναγε γύρω γύρω στο σπίτι χωρίς καλώδια και είχε και ... “Internet” να με συχωρνάτε, βλαστήμησα ...

πέρασαν κάποια χρόνια, απασχολημένος με την καριέρα, αυτό το μεγάλο παραμύθι που σου τρώει τη ζωή και κάποια στιγμή, το καλοκαίρι του 2004 με χτύπησε το σύνδρομο της μέσης ηλικίας (είπαμε, ήμουν πάντα μπροστά από την εποχή μου) και άρχισα να ψάχνω για την πιο ενεργή και δραστήρια κοινότητα στον Ελληνικό χώρο να χωθώ και να πάμε για πρωτάθλημα!

Ασύρματα, ελεύθερα, ανοιχτά και κοινοτικά δίκτυα, και εδώ στην Αθήνα το AWMN. Γάντι σε ότι έψαχνα! Διάβασμα και συναντήσεις προκειμένου να γνωρίσω από κοντά την κοινότητα.

Βρίσκω φίλους από τα παλιά που είχαμε σκορπίσει εδώ και εκεί και ένα δίκτυο που παίζει με ospf και linux ελεύθερα από άκρη σε άκρη ... που ήμουν τόσο καιρό ?? hey this is fun !! καφέ Αμπελοκήπων και εκεί αρχίζω να ακούω ότι στο δίκτυο υπάρχουν ομάδες που “ελέγχουν” “μεθοδεύουν” και “χειραγωγούν” καταστάσεις. Γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον το παιγνίδι !!

Εκείνη την εποχή ήταν η ομάδα του Πολυτεχνείου, η ομάδα των Αμπελοκήπων, η ομάδα των Βριλησσίων, η ομάδα του Πειραιά και η ομάδα των Νοτίων προαστίων ... τι να κάνω το υιοθέτησα και εγώ αυτό το τροπάρι μέχρι που κατάλαβα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν ομάδες, το δίκτυο είναι ένα και κάθε κόμβος αποτελεί μέρος του δικτύου.

Ξεκίνησα την δημιουργία κοινόχρηστων κόμβων, ο ngia τα είχε πάρει στο κρανίο, κακή επικοινωνία, χημεία τι να πω ... το δίκτυο έχει χώρο για όλους. Εμφανίζεται το μπρίκι, όλοι οι λινουξάδες ξαφνικά βρίσκονται με ένα μπρίκι στο χέρι, και όσοι δεν το κάνουν αυτό μετά από λίγο καιρό πετούν μαύρη πέτρα. Άλλο που δεν ήθελα, ψηλά το λάβαρο του ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού, κόντρα στην νοοτροπία του εύκολου, warez & crack ... αρχίζουν οι χοροί, για να δούμε ποιος και πόσο θα αντέξει ...

φυτεύονται κάμποσα wrapakia/openwrt δεξιά και αριστερά, φτιάχνουμε τον υπερκόμβο katsaros_m βασισμένο σε wrap/asus & openwrt ... χαμός, μας κατηγορούν οι ειδήμονες του δικτύου ότι δημιουργούμε bottlenecks ... η koki πριν τα εγκαταλείψει δίνει στοιχεία για 50Mbit το linuxaki, στου κουφού την πόρτα ... τελικά εγκαταλείπει ...

έρχεται το RouterStation της Ubiquiti με επίσημο firmware Openwrt. Το θάβουν αμέσως στο φόρουμ του AWMN οι γνωστοί ειδήμονες ... ξημεροβραδιάζομαι, σκυλιάζω, στέλνω γράμμα στην Ubiquiti, μιλάω με όλους τους developers του openwrt, πηγαίνω hellug lab με το RouterStation για παιγνίδι και να πάρω δυνάμεις, παίρνω δυνάμεις, έχει και απίθανο σουβλάκι απέναντι από το hellug lab !!

συνέχεια ταρατσάδες, πάνω κάτω, περνούν οι μέρες, οι ώρες και τελικά η δικαίωση ... μπήκε εκεί που ήταν ένα RB433 με δυο λινκ και παίζει rock stable ... τι να λέμε τώρα, ποια κορυφή του Έβερεστ κλπ ... ιστορία ...

έτσι εδώ για να τα διαβάζει το /dev/null, να τα θυμόμαστε και να γελάμε !! υπάρχουν και άλλες βερσιόν, αυτή είναι η δική μου !!


Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Τα ψέματα, το ήθος και η κοροϊδία.

Κάποιος πρέπει να γράψει κάτι. Καλό είναι να μην εστιάζουμε στα αρνητικά, οπότε θα το προσπαθήσω όσο γίνεται!

Πίσω από την κάλυψη του best effort και της φυσικής αδιαφορίας των περισσοτέρων, καταφέραμε να στραγγαλίσουμε μια προσπάθεια που είχε δυναμική να κάνει πάρα πολλά για πάρα πολλούς. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας, αλλά θα εστιάσω σε όσους ανέλαβαν την ευθύνη φροντίδας και οργάνωσης του συλλόγου ζητώντας την ψήφο και στήριξη των πολλών.

Αυτούς που αβασάνιστα εισέπραξαν τον τίτλο και τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. και των λοιπών οργάνων και που όχι μόνο δεν έκαναν όσα υποσχέθηκαν και δεσμεύθηκαν, αλλά με την στάση τους έβλαψαν την πορεία και ανάπτυξη αυτού το οχήματος που λέγεται σύλλογος.

Ως πότε σε αυτή τη χώρα δεν θα υπάρχουν ευθύνες για τις όποιες ασχήμιες συμβαίνουν; όσο αυτό συμβαίνει τόσο οι ασχήμιες θα συνεχίζονται και διαιωνίζονται! Ως πότε η ανικανότητα θα αλωνίζει ανενόχλητη σε θέσεις κλειδιά; Δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε το καλύτερο και το βέλτιστο;

Όχι δεν περιμένω κάτι άλλο, ούτε προεκλογικά είναι <-- πουλάει και βολεύει αυτή η στάμπα ειδικά στο επίπεδο καχυποψίας και δυσπιστίας που με την βοήθεια των ΜΜΕ έχουμε φτάσει σήμερα !! τα γράφω για να υπάρχει ένα αποτύπωμα για το αύριο. βλέπεις, κανείς άλλος δεν μπαίνει στον κόπο να γράψει κάτι σε αυτή την ενότητα μετά το κλείσιμο του VPN από την ACN. Τελικά αυτή η ποιότητα πάστας είμαστε οεο; Είναι αστείο ότι όποιος, κάποιος, εγώ, ο jolly, ο commando, ο dti παλιότερα, και όσοι τόλμησαν να αναρωτηθούν και ανακινήσουν με ανησυχίες και προβληματισμό λίγο τα νερά εισέπραξαν σαν δώρο την ταμπελίτσα του γραφικού από τους αβασάνιστους, όλους εμάς δηλαδή ...

δεν βαριέσαι, όλα θα φτιάξουν από μόνα τους, who cares !! απλά καλό θα ήταν όσοι αποφασίσουν και αυτή τη φορά να πάρουν την καρέκλα στο Δ.Σ. να έχουν φιλότιμο και πραγματικά να είναι έτοιμοι να παράξουν έργο. Καλύτερα μια κενή θέση παρά κοροϊδία !!

φυσικά και αναφέρομαι σε Vigor & B52 σαν τους πρωταθλητές της απραξίας στο απερχόμενο Δ.Σ. τον petzi με μια συνεχή κρίση ταυτότητας, τον NetTraptor που κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τον όρο του One-man-show και τον socrates που περιμένει να δει να έρχονται καλύτερες μέρες χωρίς να αναρωτιέται ότι για όλη αυτή την κατρακύλα μπορεί να φταίει η στρατηγική και πολιτική του Δ.Σ. στο οποίο τυγχάνει να είναι μέλος.

Παίδες, τα κάνατε κάκα !! οι καινούργιοι καλό είναι να έχουν αντίκρισμα. Να έχουν βγάλει λινκ, να έχουν ματώσει στις ταράτσες, να έχουν βγάλει υπηρεσίες, να έχουν συνεισφέρει στην τεχνογνωσία, να τους αρέσει το άθλημα, να γράφουν στο φόρουμ, να μετέχουν στα του AWMN, να αποφεύγουν τις κλίκες κλπ. Καλό είναι η Ιστορία να λειτουργεί σαν δάσκαλος για να αποφεύγουμε τα λάθη του χθες.

Σας κούρασα ε; βλέπεις όταν μιλάμε για τον σύλλογο δεν θα έπρεπε να μιλάμε για κούραση, κούραση υπάρχει όταν περιμένεις στην ουρά προκειμένου να αγοράσεις το gagdet και να πας σπίτι μετά να παίξεις, ξεχαστείς και τα συναφή. Εδώ μιλάμε για τον Σύλλογο, σύλλογο, εδώ παίζουμε όλοι μαζί χέρι χέρι, δεν μοιράζουμε παροχές, οργανωνόμαστε και φτιάχνουμε ωραία πράγματα κλπ.

Καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. ο σύλλογος χρειάζεται οργάνωση, συσπείρωση και έργα, ας ελπίσουμε οι υποψήφιοι να έχουν την διάθεση και την ικανότητα για τα παραπάνω, γιατί στην τελική το Δ.Σ. είναι μεγάλη ευθύνη και χρειάζονται να υπάρχουν από τους υποψηφίους οι σχετικές αυτές ικανότητες παράλληλα με όρεξη και συλλογικό πνεύμα !!

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

επιστημονική φαντασία

κάνει τρελά καλό καιρό για παραλιακή - καφέ --> επιστημονική φαντασία για τους περισσότερους στους καιρούς που διανύουμε, αν και εδώ που τα λέμε όλα είναι ζήτημα επιλογής και απόφασης --> καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή --> παρά σαράντα χρόνια σε πολυεθνική <-- ο άνθρωπος έβλεπε μπροστά !!

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

trendy κατηγορώ εκ του πληκτρολογίου

Τα εδάφη μας έχει νόημα να μην τα χάσουμε εάν και εφόσον κάνουμε κάτι καλό και χρήσιμο με αυτά. Προς στιγμή παίζει μόνο η αντιπαροχή και καταπάτηση από επιτήδειους λαμπρούς “πατριώτες” !! τα εδάφη μας τα παραδώσαμε άνευ μάχης αβασάνιστα με το άνοιγμα των συνόρων και την συρροή και ομηρία εργατών δούλων με άθλιες συνθήκες διαβίωσης και άνευ όρων εκμετάλλευση.

Κάποιοι μας καλλιέργησαν την νοοτροπία του γαιοκτήμονα, φέρε τους δούλους και εσύ θα κάθεσαι σε καρεκλίτσα sato και εμείς ενδώσαμε αβασάνιστα σε αυτή την ασχήμια χωρίς να αντιληφθούμε ότι το κόστος μακροπρόθεσμα θα είναι τεράστιο και καταστροφικό για τον πολιτισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη. Ναι στα ανοιχτά σύνορα με σεβασμό και προϋποθέσεις, όχι αυτό το τσίρκο που γίνεται και κανείς δεν λέει τίποτε.

η αξιοκρατία αντικαταστάθηκε από το ρουσφέτι και τη μειοδοσία ! Λεηλατήθηκαν τα δημόσια ταμεία, καταστράφηκαν το ασφαλιστικό, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία. Καταστράφηκε η οικογένεια, τα διαζύγια χορεύουν για να υπάρχει αφθονία σε εργατικά χέρια και όλα αυτά για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο κάποιες άρρωστες ψυχές και συγκροτήματα !!

πρόκειται όμως περί αρρώστιας, αυτή η φρενίτιδα για περισσότερο κέρδος εκμετάλλευση και καταστροφή. Σε ένα σύστημα που εξουσιάζεται από το κέρδος το οποίο εξασφαλίζεται με άσχημους τρόπους τα πράγματα θα χειροτερεύουν μόνο για όλους. Όταν διαλυθεί η βάση όμως θα καταρρεύσουν και τα ρετιρέ και αυτό φαίνεται το άρρωστο μυαλό της εξουσίας να μη το αντιλαμβάνεται ή να μη το νοιάζει !!

δεν εξουσιάζουν άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων αλλά άνθρωποι της διαφθοράς και διαπλοκής. Ποια εδάφη λοιπόν να προστατεύσουμε και από ποιόν; ο χειρότερος εχθρός του Έλληνα είναι ο Έλληνας! Εμείς στηρίζουμε και συντηρούμε αυτές τις καταστάσεις. Αν δεν σάπιζαν από μόνες τους θα συνέχιζε ακόμη η τσουλήθρα των αξιών και της ποιότητας.

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Αποκέντρωση και Monitor

χθες κάθισα και πέρασα στο WiND του ozonet τους κόμβους που έχω στήσει με τα χεράκια μου, με βοήθεια εκλεκτών φίλων, αλλά και όσους βοήθησα να στηθούν. Τελικά βγήκαν λιγότεροι από όσο νόμιζα. Το οπτικό αποτέλεσμα παίζει μεγάλο ρόλο και σε προσγειώνει. Αυτό που είδα κοιτώντας αυτό τον μικρό χάρτη κόμβων στο λεκανοπέδιο Αττικής μου θύμισε το δίκτυο του AWMN στα πρώτα του βήματα. <-- δεν ήμουν εκεί αλλά έχω διαβάσει όλη την σχετική ιστορία όπως διασώθηκε από το “επιλεκτικό” moderation. Όπως πολύ σωστά έχει λεχθεί: η Ιστορία γράφεται από τους ισχυρούς!

Το καλό του μικρού είναι ότι όλα είναι πιο προσωπικά και πιο ξεκάθαρα. Όλοι τότε είχαν συγκεκριμένους και κοινούς στόχους και σκοπούς. Το βασικό μέλημα ήταν να υλοποιηθεί το δίκτυο πάση θυσία αφού δεν υπήρχε ... για να μην μακρηγορώ και κουράζω, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ότι έχουμε μεγαλώσει πολύ και δεν μπορούμε να συνενωθούμε εύκολα.

Κοιτώντας αυτό το μικρό αποτέλεσμα των κόμβων κατάλαβα ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει οργάνωση σε τοπικό επίπεδο, έστω με συμμετοχή 2-3 κόμβων ανά περιοχές και αυτό με τη μορφή πυραμίδας να συγχρονίζεται με κάτι πιο κεντρικό.

Κάτι σαν αυτό που προσπαθούμε χρόνια να φτιάξουμε με όλες τις ασύρματες κοινότητες στην Ελλάδα. Παίζοντας με ένα από τα πιο εξαιρετικά εργαλεία versioning control αυτό το καιρό, το git, το οποίο προσπαθεί να ενορχηστρώσει την δουλειά όλων όσων αναπτύσσουν ελεύθερο λογισμικό σε όλο τον κόσμο ήρθε σαν φλας στο μυαλό μου και το monitor.gr που παλιότερα συγκέντρωνε όλα τα νέα και τις εξελίξεις στην Ελληνική μπιλογκόσφαιρα σε μια κεντρική σελίδα.

Κάτι τέτοιο λοιπόν και για το AWMN, πολλά φόρουμ και blog ανά περιοχές που θα στέλνουν rss feed, sql syncing και ότι άλλο σε κάτι κεντρικό είτε είναι portal, blog, forum. Wiki, WiND κλπ.

για να προλάβω τις καλόψυχες κατά τ' άλλα κακές γλωσσίτσες, έχει κάτι ήδη ξεκινήσει από την ομάδα ozonet το οποίο κινείται με την ταχύτητα αλλά και αποφασιστικότητα χελώνας ;-)


Το κλείνω εδώ σαν αποτύπωμα της ιδέας για να δούμε και τη σχετική και απαραίτητη ανάδραση ...

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

AWMN goes HELLUG

Τελικά η φύση έχει μια τάση να βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Κάτι το οποίο ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί σύλλογοι με αρκετά κοινά σημεία απέχουν και δεν έχουν έχουν συνέργειες και συνεργασίες ... θέμα image, prestige ποιος ξέρει ...

μετά από καιρό ξαναπέρασα, χθες συγκεκριμένα, από το φιλόξενο χώρο του hellug lab στην Καλλιθέα που άνοιξε χωρίς δεύτερη σκέψη τις πόρτες του στο άστεγο πλέον awmn. Τελικά ισχύει το: ουδέν κακόν αμιγές καλού!

πωρώθηκα όσο δεν πήγαινε με τον xrg και το mini git workshop, να είναι καλά το αστέρι και χαράς την υπομονή του! Έπεσε το σχετικό promotion για το openwrt/embedded combo, και με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση θάψιμο για το μπρίκι με τη νοοτροπία του εύκολου, γρήγορου, αβασάνιστου, warez και cracking που κουβαλάει μαζί. σε γενικές γραμμές δεν έλεγα να ξεκολλήσω από το lab. Όταν τελικά φύγαμε, οι μπαταρίες είχαν φορτίσει για τα καλά.

Αυτό που κατάλαβα μετά από καιρό και κάμποσο trial and error είναι ότι δεν έχουν τόσο σημασία οι ικανοί, έξυπνοι, προικισμένοι και γρήγοροι, όσο οι συνεπείς πεισματάρηδες βλέπε το ότι στον σχετικό μύθο του Αίσωπου τερματίζει η χαμηλών τόνων χελώνα και όχι ο φιγουρατζής λαγός !!

όλοι χωρούν, είναι θέμα θέλησης, διάθεσης και απόφασης.

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Σύλλογος και γάμος

το πρόβλημα με τους συλλόγους είναι παρόμοιο με το πρόβλημα του έγγαμου βίου. Δηλαδή όλα ξεκινούν με ένα θυελλώδη και συντριπτικό έρωτα και καταλήγουν με καταλύτη τον χρόνο και την ανθρώπινη φύση σε μια βαρετή και αφόρητη κάποιες φορές καθημερινότητα ...

Το καλό με τους συλλόγους είναι ότι είναι best effort και ανήκουν σε όλους, ίσης όροις, όσους έχουν διάθεση να μετέχουν σε αυτούς. Αυτό το ίσης όροις όμως είναι που με τον καιρό ξεφτίζει και δεν εφαρμόζεται, ειδικά όταν κάποιοι έχουν αρχίσει να εδραιώνονται ως παράγοντες πίσω από θέσεις και πόστα τα οποία διεκδικούν και δεν αφήνουν.

Σε γενικές γραμμές, όσο η εικόνα των συλλόγων ωριμάζει μέσα μου, αυτό που αντιλαμβάνομαι για αυτούς τους ορκισμένους και χρόνιους παράγοντες που με τον καιρό λειτουργούν κακώς και ως πατερούληδες και πορτιέρηδες για το ποιος κάνει τι στον σύλλογο, είναι η ίδια με αυτή των παπάδων <-- όχι καλή δηλαδή. Ανέλαβαν ρόλο εκπροσώπου, αλλά δύσκολα εκπροσωπήσεις κάτι ειδικά όταν δεν το έχεις ή απέχεις από το άθλημα και δεν υπάρχει το ανάλογο ταλέντο.

κλείνω την σημερινή αμπελοφιλοσοφία, τελειώνει και ο καφές, με το ότι η ποιότητα είναι δυσεύρετη και σπάνιο είδος. Υπάρχει αλλά όχι σε αφθονία, οπότε κάνουμε υπομονή διαθέτοντας και την ανάλογη επιμονή χωρίς να το βάζουμε κάτω !!

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

jolly παίξε μπάλα

χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν άτομα σαν τον jolly, τον commando, τον senius, τον nikpangr κλπ. άτομα που ανακατεύουν λίγο τα πράγματα προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνική μας νωθρότητα, γιατί το στάσιμο και αυτό που δεν ανανεώνεται θυμίζει λίγο θάνατο.

δεν πάω με τίποτε τους βολεμένους, τους δήθεν, τους πολύ σημαντικούς, όσους πνίγονται στην δουλειά προκειμένου να μην μπαίνουν στον κόπο να σκέφτονται, να νοιώθουν και να μετέχουν στην ζωή και τα κοινά, συντηρώντας μια ανώφελη και επιβλαβή χωρίς όρια κατανάλωση, αυτούς που θέλουν με μια σκούπα να απομακρύνουν τους ταραξίες που μπορούν ακόμα και σκέφτονται και προβληματίζονται ελεύθερα. μου έχει μείνει φαίνεται από τα παιδικά μου χρόνια που όταν μικρά παιδιά παίζαμε στους δρόμους και τις αυλές <-- ναι τότε υπήρχαν αυλές και λεμονιές, συκιές και άλλα που σκαρφαλώναμε και φανταζόμασταν ότι ήταν καράβια ή διαστημόπλοια κλπ., έβγαινε το κατεστημένο --> οι ενήλικες και φώναζαν για την τάξη κουνώντας απειλητικά την σκούπα της εξουσίας.

Παίξτε μπάλα παιδιά, αυτή η αυλή είναι ανοικτή και ελεύθερη για όλους και έτσι θα μείνει, όσο και αν κάποιοι επίδοξοι μνηστήρες της γραβάτας λιγουρεύονται να περιφράξουν και αυτόν τον τελευταίο πνεύμονα ελευθερίας, έκφρασης, προβληματισμού και δημιουργίας.

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Πως βγαίνουν τα λινκ στο AWMN

κάθε πέρσι και καλύτερα!

λένε πως όταν ερωτεύεσαι γίνεται μια έκρηξη από χημικά και ορμόνες στον οργανισμό, μια πραγματικά ασύλληπτη έκσταση και κατάσταση. μπαίνουμε σε φάση που όλες οι ελπίδες και τα όνειρα ενσαρκώνονται σε μορφή προβολής πάνω σε αυτό που κάνει την ψυχή μας ανάλαφρη και πολύχρωμη σαν πεταλούδα!

για τα λινκ όμως για να μη βγούμε εκτός θέματος ... κάθε λινκ είναι και μια ελεύθερη λεωφόρος επικοινωνίας, σήμερα 30Mbit αύριο όσο θα δίνει η τεχνολογία. είναι ωραίο αυτό το χόμπι γιατί φτιάχνεις ένα οικοδόμημα ελεύθερης επικοινωνίας και πρόσβασης στην εποχή της ψηφιακής πληροφορίας, έχει άφθονο υλικό για να μάθεις, να πειραματιστείς και να παίξεις ... εντάξει κινδυνεύει να το προσεγγίσουν και οι οικοπεδοφάγοι, εκμεταλλευτές, αρχιτέκτονες που δεν το έχουν και πολύ και βγάζουν αβασάνιστα καρικατούρες που περισσότερο ζημιά κάνουν στο σύνολο παρά βοηθούν αλλά τι να κάνουμε, σε ένα ανοικτό playground έτσι είναι τα πράγματα. ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι ...

στο θέμα μας όμως: πως βγαίνουν τα ρημάδια τα BB λινκ; ε στην αρχή, όταν είσαι άβγαλτος, θα πάρεις ότι σου κάτσει, δεν μιλάμε για client που τελικά ο ρόλος και η νοοτροπία τους είναι μάλλον ψηφοθηρική, μπορεί να κάνω και λάθος ... μιλάμε για κόμβους κορμού που συνεισφέρουν στην ύπαρξη και λειτουργία του κορμού του δικτύου του AWMN!

ξεκινάς έτσι λοιπόν με ότι βρεθεί, θα πρέπει ή να ξέρεις κάποιον που θα σε βοηθήσει, ή να προσφέρεις κάτι που θα ξεκουνήσει τον απέναντι να ανέβει ταράτσα και να διαθέσει το κόστος του εξοπλισμού για την πάρτη σου. ένας λόγος για να το κάνει αυτό είναι αν του δώσεις μια ή δυο χρήσιμες διαδρομές που να τον ενδιαφέρουν, αλλά για να τις αποκτήσεις αυτές τις διαδρομές, κάπως πρέπει να γίνει η αρχή.

έτσι όπως έχουμε φτάσει, ο χρόνος της ταρατσάδας για τον κάθε ένα μας σχεδόν είναι πιο ακριβός από τον ίδιο τον εξοπλισμό. πόσες φορές έχω γυρίσει πιάτο σε παλικάρια που τους ζαλίζει το άθλημα και είτε είναι αιώνιοι τερματικοί κόμβοι είτε για να φτιάξουν κάποιο πρόβλημα στην ταράτσα περνάνε έξι και βάλε μήνες με λινκ να δουλεύουν παρατημένα και σε κακή κατάσταση <-- μακρυά και ου μπλέξεις, μετά όταν τα κόβεις γίνεσαι και κακός !!

τα λινκ λοιπόν βγαίνουν είτε με γνωριμίες, φιλίες είτε με give & take. δηλαδή πρέπει να προσφέρεις κάτι αντίστοιχο με αυτό που θέλεις να εισπράξεις, και αυτό το βλέπω ιδιαίτερα δίκαιο και αξιοκρατικό και φυσικά --> it works !! <-- το αποτέλεσμα του δικτύου του AWMN είναι η χειροπιαστή απόδειξη !!

τι θα έκανα εγώ αν ήθελα να γίνω κόμβος κορμού και δεν είχα "μέσον"? χρειάζεται βιτρίνα, με την καλή έννοια. Μια πανοραμική φωτογραφία της θέας από την ταράτσα, το λεγόμενο ντεκολτέ. αν η θέα δεν είναι τόσο καλή, μεταξωτά εσώρουχα: φωτογραφίες από την εγκατάσταση του κόμβου στην ταράτσα, που καλό είναι να έχουν εικόνα φροντισμένου κόμβου και όχι του ποδιού. ο απέναντι το τελευταίο πράμα που θέλει είναι να αποκτήσει προβληματικά λινκ και διαδρομές ...

αυτά για σήμερα ...

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink

Οι πεταλούδες

πολλοί γνωστοί και φίλοι με ρωτούν κατά καιρούς από που βγήκε το περίφημο και περιβόητο σύνδρομο πεταλούδας που συχνά πυκνά ακούγεται στο φόρουμ αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί από που και πως ξεκίνησε.

Ο θρύλος της πεταλούδας λοιπόν γεννήθηκε όταν εκεί που βίδωνα πιάτα για τα περιβόητα λινκ κορμού, άξαφνα κάποια πλουμιστή πολύχρωμη πεταλούδα εμφανιζόταν από το πουθενά, συνήθως συνοδεία με τον καταγάλανο ουρανό και τον υπέρλαμπρο ήλιο, όπως σήμερα, που ως γνωστόν είναι σύμβολο της άνοιξης και του έρωτα και μου αποσπούσε την προσοχή κουβαλώντας αισθήματα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας.

Επιπλέον, το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο σταθμός εργασίας μου, είναι δίπλα σε ένα μπαλκόνι με σχετικά πυκνή βλάστηση και συχνά εμφανίζονται και εκεί πεταλούδες οι οποίες λειτουργούν σαν καλοί οιωνοί κουβαλητές αποθεμάτων θετικής ενέργειας.

Αυτοί οι οιωνοί είναι σαν τις επαναφορτίσεις της μπαταρίας που γίνονται σε όλες τις συσκευές που κουβαλάμε μαζί μας.

Αποφάσισα λοιπόν σήμερα, βλέποντας άλλη μια πανέμορφη πεταλούδα να πετάει ελεύθερα και ανέμελα στον Ελληνικό γαλάζιο ουρανό, να ξεκινήσω μια σχετική ενότητα της πεταλούδας όπου θα αναφέρω τις φορές που παρουσιάζονται στο πεδίο βολής μου, δίνοντας το μήνυμα ότι το εγχείρημα του ελεύθερου ανοικτού ασύρματου δικτύου πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ενθουσιασμό και όρεξη.

Κάτι σαν το ημερολόγιο ταράτσας, ξεκινάει και το ημερολόγιο πεταλούδας που βασίζεται στον έρωτα, την τρέλα, τον ενθουσιασμό και την δημιουργία!

Posted by alex ( AWMN ) :: Permalink
1 2 3  Next»