Η Ωραία Ελένη

Τελικά αν δεν υπήρχαν γυναίκες δεν θα είχαμε και πολέμους;

Posted by alex ( Community ) :: Permalink

Κίνηση και ακινησία

Φροντίζουμε προσεχτικά τις συμμαχίες μας ώστε να μην κατηγορηθούμε ως επαναστάτες χωρίς αιτία και στρατηγική !! Να είχαμε μερικούς ακόμη από τους τελευταίους, η μοναξιά θα ήταν λιγότερο οδυνηρή. Θα ήταν;

Posted by alex ( Community ) :: Permalink

Comdex, Athens 2005 is over - in Greek !!

Υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από ένα λογαριασμό τράπεζας, ένα ρετιρέ με θέα την Ακρόπολη, μια porche στο γκαράζ, μια ωραία θέση σε γραφείο με θέα και δύο γραμματείς, εξοχικό με τρεις πισίνες κλπ. που στο τέλος τέλος μας απομονώνουν, αποξενώνουν και μετατρέπουν σε ανήμερα θηρία. Αυτό το κάτι είναι οι ιδέες, το όραμα, και η ανθρώπινη επαφή και συμμετοχή για την υλοποίηση τους. Αυτό που δείξαμε μέσα από την έκθεση είναι ότι κανένα κράτος, κανένα ίδρυμα και κανένας μεγάλος επιχειρηματίας δεν μπορεί να επιτύχει και δημιουργήσει όσα το ομαδικό πνεύμα, η διάθεση και πίστη σε κοινούς στόχους και όραμα μπορούν.

Παγκόσμια, το ανοικτό λογισμικό ανθίζει, επιτέλους και σιγά σιγά, ενώνοντας έτσι κοινότητες και φέρνοντας ανάπτυξη με προτεραιότητα την πραγματική αξία. Εμείς πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα και ξεκινήσαμε το ανοικτό δίκτυο. Διότι η πρόσβαση στην πληροφορία είναι δικαίωμα για όλους και όχι μόνο για μερικές κοινωνικές τάξεις !!

Δεν ξέρω που θα φτάσουμε και πως θα πορευτούμε αλλά όλο αυτό το πνεύμα και η προσπάθεια είναι πραγματικά συγκινητικό και αξίζει όλα τα "λεφτά". Η δύναμή
της κοινότητας μας είναι το ομαδικό πνεύμα, η θέληση, η καλή διάθεση, προαίρεση και αποφασιστικότητα για πράξεις, έργα και αποτελέσματα.

Posted by alex ( Community ) :: Permalink

Αυξήσεις στη χρέωση του ΟΤΕ για πρόσβαση στο Internet

    Από το 1993 προσπαθούμε να δούμε το Internet να ανθίζει και να φέρνει την ανάπτυξη που του αξίζει και στον τόπο μας. Αν και σε εποχές του dot-com bubble που υπήρχε χρήμα για επένδυση, οι τιμές τότε όπως και σήμερα, πρόσβασης ήταν απαγορευτικές. Οι επιχειρηματίες ήθελαν απλά ένα "γρήγορο" έσοδο χωρίς να τους νοιάζει καθόλου η υποδομή και η σωστή εξάπλωση αυτού του τόσο χρήσιμου και καινοτομικού εργαλείου της πληροφορίας. Αντί να υπάρξουν επιδοτήσεις για οργανωμένη εκπαίδευση με σκοπό να αναπτυχθεί η αγορά και να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία ώστε να μπει στην παραγωγή και να αρχίσει να βγάζει τα έξοδά της στην αρχή και αργότερα να αποφέρει κέρδη, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Καμιά συντονισμένη προσπάθεια, κακές απομιμήσεις προώθησης του χώρου από το εξωτερικό χωρίς συνέχεια και καθαρούς στόχους. Πλήρης αδιαφορία και αδυναμία από την πλευρά του κράτους και της ακαδημαϊκής κοινότητας και το μπαλάκι πετάχτηκε στους επιχειρηματίες – βλέπε ICS FORTH με την ίδρυση “εταιρίας” FORTHnet - του styl: take the money and run. Σήμερα που οι εποχές είναι δύσκολες με την αγορά σε μεγάλη ύφεση όπου η βοήθεια για ανάπτυξη είναι απαραίτητη περισσότερο από όσο ποτέ, έρχονται αυτές οι τραγελαφικές directives για να καλύψουν κενά και ανικανότητες σε βάρος του τόπου και της ανάπτυξης του. Το χειρότερο κακό είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουμε και δεχόμαστε τέτοιες πραγματικά απαράδεκτες καταστάσεις. Θα πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις από ομάδες και σωματεία που νοιάζονται για την ανάπτυξη της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών στον τόπο μας και να απαντήσουμε σε όλη αυτή την έλλειψη μελέτης και στρατηγικής.

Posted by alex ( Community ) :: Permalink